Groen Hart Izegem
.png)
Thuiswest en stad Izegem werken samen met Wonen in Vlaanderen aan een onderzoek over duurzaam wonen in jouw buurt. Daarin is het doel van Thuiswest altijd om kwalitatieve huurwoningen aan te bieden aan een betaalbare prijs.
Om je correct te informeren, proberen we hier op al jullie vragen te antwoorden.
Veelgestelde vragen
- Welke woningen worden gebouwd?
We zullen in totaal een 90-tal woningen en appartementen herbouwen in de Azalealaan, Molenhoekstraat, Tulpenlaan en de Zonnebloemlaan. Er zullen zowel appartementen als huizen zijn. We houden rekening met verschillende woonbehoeften, zoals woningen met twee slaapkamers of slaapkamers op het gelijkvloers. Tijdens inspraakmomenten kan je aangeven wat voor jou belangrijk is.
- Wanneer moet ik verhuizen?
Er zijn nog veel voorbereidingen nodig. De werken zullen in fases gebeuren en pas starten tegen 2030. Verhuizen naar een tijdelijke of permanente woning zal nog een hele tijd duren en bovendien zal niet elke huurder op hetzelfde moment verhuizen. Sommigen kunnen misschien in hun woning blijven terwijl elders in de wijk al gebouwd wordt, anderen zullen tijdelijk moeten verhuizen. Van zodra dit duidelijk is, worden jullie geïnformeerd.
- Kan ik terugkeren naar mijn woning of appartement?
Ja, terugkeren is mogelijk, maar niet verplicht. Je kan terugkeren naar de herbouwde woning, zolang deze niet te groot of te klein is. Bijvoorbeeld, als je alleenstaand bent, kan je niet terugkeren naar een grote gezinswoning met 3 slaapkamers. Een verhuis bij herbouw is heel ingrijpend en daarom wil Thuiswest zoveel mogelijk rekening houden met jouw woonwensen. Begin 2026 komt Thuiswest op huisbezoek bij alle huurders om te vragen waar de voorkeuren liggen. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Je zal de kans krijgen om opnieuw in de wijk te wonen, maar niet noodzakelijk op dezelfde plek of straat. Dit wordt pas duidelijk als er een plan beschikbaar is.
- Moet ik twee keer verhuizen?
Dat hangt af van hoe de werken en verhuizingen georganiseerd worden. We zullen luisteren naar jullie woonwensen en maximaal rekening houden met jullie bezorgdheden.
- Is er hulp bij de verhuis?
Er wordt door Thuiswest een tussenkomst van €200 (geïndexeerd, nu +-€230) voorzien. Dat bedrag wordt op je rekening gestort bij ondertekening van je contract voor je nieuwe woonst.
- Wanneer weten we wanneer we moeten verhuizen?
De exacte planning hangt af van de organisatie van de bouwfases. We begrijpen dat dit een ingrijpende gebeurtenis is en zullen jullie goed informeren. Telkens als er meer informatie beschikbaar is, brengen we jullie op de hoogte.
- Zal mijn huurprijs stijgen?
Als je naar je oude adres wil terugkeren, kun je ervoor kiezen tijdelijk te verhuizen. In dat geval wordt een huurtoelage gegeven zodat de huurprijs van je tijdelijke woonst niet hoger is dan die van je oude woning.
Als je permanent wil verhuizen naar een nieuwe woning, betaal je meteen de passende huurprijs op basis van de woning, gezinsinkomen en gezinsgrootte.
Bij het huren van een nieuwe woning betaal je een nieuwe waarborg. Je kunt de huurwaarborg voor de nieuwe woningen eventueel spreiden over meerdere maanden of het OCMW vragen om garant te staan.
Je krijgt de waarborg van je oude woning terug binnen ongeveer 6 tot 8 weken na het inleveren van de sleutels. Normale slijtage wordt niet van de waarborg afgetrokken. Thuiswest verwacht dat je de oude woning volledig leeg achterlaat en de septische put laat reinigen.
- Wat als er in tussentijd een probleem is in mijn huidige woning?
Problemen aan je woning mag je melden aan Thuiswest.
- Hoe zal de bouw, de tuin en de omgeving eruitzien?
Het ontwerp is nog niet gemaakt, dus we hebben hier momenteel geen zicht op. We willen graag weten wat jullie belangrijk vinden, zoals bijvoorbeeld slaapkamers op de gelijkvloers, buitenbankjes, meer buitenruimte of overdekte zones. We nemen deze wensen mee in het verdere proces. Alles kan besproken worden tijdens het volgende infomoment op 26/03/2025. Daarom is jullie aanwezigheid op deze infomomenten heel belangrijk.
- Wat met inkijk bij buren?
Dat is een terechte opmerking. Bij het ontwerp houden we rekening met privacy en proberen we inkijk zoveel mogelijk te beperken.
- Hoe worden we verder geïnformeerd?
In 2026, wanneer we meer weten over de planning en de verschillende fases, brengen we elke huurder duidelijk op de hoogte. Dit doen we via:
-
- Een infomoment in het buurthuis
- Een persoonlijk huisbezoek
- Een infowandeling in de wijk
- Een folder in de brievenbus
Locatie

Tijdlijn
Op onderstaande tijdlijn geven we jullie nog wat extra informatie mee over het project. Deze tijdlijn is een inschatting en kan nog wijzigen.
- Bovenaan in het groen zie je de infomomenten die door Thuisweest gegeven worden.
- Onderaan in het roze zie je de informatie die wij jou nu kunnen geven over het project.
- Helemaal onderaan in het geel kan je de inspraakmomenten terugvinden.

Jouw contactpersonen
Staat jouw vraag hier nergens tussen? Je kan altijd terecht bij een van onderstaande contactpersonen.
- Weet je niet waar je met je vraag terecht kan?
Huurbegeleiders Nathalie en Glenn helpen je graag verder.
Nathalie Vandendriessche |
nathalie.vandendriessche@thuiswest.be
051 23 87 67
|

|
|
Glenn Lenoir |
glenn.lenoir@thuiswest.be
|
|
 |
- Heb je vragen over huisvesting?
Kris Vulsteke |
kris.vulsteke@thuiswest.be
051 23 35 21
|

|
- Heb je vragen over het bouwproject?
Sarah Vanhamme |
sarah.vanhamme@thuiswest.be
051 23 35 61
|

|