Sociale woning aankopen

Samen met Wonen in Vlaanderen realiseert Thuiswest over gans haar werkgebied sociale woonprojecten. Naast de realisatie van huurwoningen bouwt Thuiswest ook koopwoningen en worden sociale kavels verkocht.

Onze koopwoningen voldoen aan de strengste energienormen. Tijdens de ontwerp- en bouwfase besteedt ons team veel aandacht aan de kwaliteit en de duurzaamheid van de materialen, aan de praktische indeling van de woningen en aan de comfortvereisten. 

Vanuit haar kerntaak ijvert Thuiswest om het aankopen van een woning of stuk grond voor mensen met een beperkt inkomen mogelijk te maken.

Niet iedereen kan een sociale woning of kavel aankopen. Er zijn verschillende voorwaarden die moeten vervuld worden.

 

Lees hier aan welke voorwaarden de koper moet voldoen:

meer info thuiswest

Begeleiding van Thuiswest

Een woning of kavel kopen doet u niet elke dag.  Bovendien is de huidige regelgeving erg ingewikkeld. Daarom informeert en begeleidt Thuiswest je tijdens het volledige aankoopproces; vanaf het moment dat u zich kandidaat wil stellen tot en met de ondertekening van de akte van aankoop staat een professioneel team tot jouw beschikking.

 

Kandidaat-huurders beheren voortaan hun dossier online.

Vanaf 18/03 kunnen mensen die een sociale woning zoeken, zich online aanmelden Bestaande wachtlijst-kandidaten ook moeten hun gegevens herbevestigen om hun plaats te behouden.

lees meer...

Project in de kijker

Project in de kijker Project te Poelkapelle, Schiethoek

Woonmaatschappij Thuiswest verkoopt 9 sociale koopwoningen in een nieuwe verkaveling Schiethoek te Langemark-Poelkapelle.

Lees meer...