In memoriam: Ivan Bouten (16/10/1958 – 05/09/2015)

Boetje

Ivan Bouten, “Boetje”… 

Wie kan nog meer vergroeid zijn met zijn werk dan Ivan was? Reeds vanaf 14 jaar aan de slag voor Thuiswest, als metser, dakwerker, manusje van alles… In het bedrijf gegroeid door grootvader, vader… Drie generaties Bouten binnen één bedrijf… De langste staat van dienst van ons allemaal. 

Ivan was gerespecteerd door iedereen, en graag gezien, zowel door de huurders als wijzelf, de werknemers. Vijf minuten met Ivan praten en je werd er vrolijk van. Hij was altijd in voor een kwajongensstreek, een grap hier en daar. Hij was een vat vol verhalen, en als hij eens uit zijn eindeloze ervaring bij Thuiswest putte, en de ene anekdote na het andere avontuur uit zijn mouw schudde, kwam niemand meer bij van het lachen. Het zal een pak stiller zijn zonder hem. Pas vijf maanden geleden kreeg hij het slechte nieuws van zijn ziekte. Net voor zijn pensioen waar hij zo naar uitkeek. En nog liet hij het hoofd niet hangen, maar onderging moedig de pijn en het verdriet. 

Het lijkt onrechtvaardig, en misschien is het dat ook. We zullen hem missen, elke dag. Maar we kunnen Ivans gedachtenis eren door te denken aan de talloze mooie herinneringen die hij bij ons achterliet. We kunnen hem een stukje in leven houden door een voorbeeld te nemen aan zijn werklust, zijn goeie humeur, zijn doorzettingsvermogen en zijn openheid ten opzichte van iedereen. Laat ons allemaal wat proberen te kijken naar de wereld met de ogen van Ivan en de wereld zal een beetje mooier worden.

Dag Ivan… Dankjewel 

(geschreven door Sam Sercu, in naam van alle collega’s van Thuiswest)