Wat met een piepende rookmelder?

Een rookmelder in je woning is erg belangrijk. Als je slaapt, dan ruik je niets en zal je dus ook niet wakker worden van de rook. Daarom is een rookmelder levensbelangrijk. Een rookmelder begint te piepen als er rook hangt in je woning. Op die manier word je tijdig wakker en kan je vluchten voor de brand. Ook je buren worden zo gewaarschuwd. Een goed werkende rookmelder in huis kan dus het leven redden van jouw gezin en je buren!

In opdracht van Thuiswest ging Groen&Co bij elke huurder langs om rookmelders te plaatsen op iedere verdieping. In elke huurwoning van Thuiswest hangt er dus een rookmelder per bouwlaag. Merk je dat je rookmelder niet werkt of dat hij plots begint te piepen of dat er alsnog een rookmelder ontbreekt, neem dan contact met de dienst Gebouwenbeheer.  Een defecte rookmelder kan steeds omgeruild worden voor een nieuw exemplaar tijdens de openingsuren op kantoor.                                                                                                               

Hoe moet ik mijn rookmelder onderhouden?

  1. Stof de rookmelder één keer per maand af.
  2. Test na afstoffen via de testknop of de rookmelder nog werkt.
  3. Reageert de rookmelder niet na gebruik van de testknop?

Kom dan je kapotte rookmelder omruilen voor een nieuwe. Je krijgt gratis een andere rookmelder bij afgifte van je oude rookmelder. Wanneer het enkel de batterij is die defect is, dan moet je als huurder zelf een nieuwe batterij insteken.

Interessant om te weten is dat de onderhoudsfirma SIX bij het 2-jaarlijks onderhoud van de CV-ketel tegelijk ook de rookmelders in je woning controleert. Het is echter wel je eigen verantwoordelijkheid om voor een goed onderhouden en dus werkende rookmelder te zorgen!