Brandverzekering en schadegevallen

brandverzekering thuiswest

Wat moet je zelf verzekeren?

Inboedelverzekering en aansprakelijkheid via Ethias

Thuiswest voorziet een brandverzekering voor het gebouw. Op deze manier zijn de grootste kosten reeds gedekt bij een ramp. Een inboedelverzekering is niet voorzien en dekt schade door brand, diefstal, inbraak en storm. Daarnaast kun je enkele aanvullende dekkingen afsluiten, zodat je nog beter verzekerd bent. 

Een verzekering afsluiten is niet altijd eenvoudig, hiermee kan Ethias jou helpen. In het standaardpakket van Ethias voor huurders van Thuiswest zitten 3 verzekeringen:

 1. Een verzekering voor de inboedel,
 2. Een familiale verzekering
 3. Een verzekering voor rechtsbijstand.

Indien je dit wenst, kan je jou ook laten verzekeren tegen diefstal. 

Ben je momenteel ergens anders verzekerd en wens je over te stappen naar Ethias? Geen enkel probleem, Ethias regelt deze overstap voor jou. Hier vind je meer info!

Heel belangrijk om weten: het gaat hier wel degelijk om een verzekering tussen de huurder en Ethias. Thuiswest bezorgt je via deze weg de juiste contactinfo.

Uiteraard ben je vrij om te kiezen bij welke verzekeringsmaatschappij je jouw verzekeringen afsluit.

Wat verzekert Thuiswest voor jou?

Brandverzekering met afstand van verhaal

Een gewone brandverzekering dekt schade aan jouw inboedel en de huurwoning. Breng je onopzettelijk schade toe aan jouw huurwoning, dan moet je Thuiswest daarvoor vergoeden. Dit kan via jouw brandverzekering. Anders gezegd: Thuiswest ‘verhaalt de schade’ op de huurder die de fout begaan heeft.

Bij een brandverzekering met afstand van verhaal verzekert Thuiswest zelf haar gebouwen tegen fouten van haar huurders. In geval van onopzettelijke schade aan een huurwoning door de schuld van de huurder zal Thuiswest het geld niet terugeisen van de huurder

Anders gezegd: Thuiswest ‘doet afstand van verhaal’ tegenover de huurder. Breng je door jouw fout ook onopzettelijk schade toe aan de woning en/of inboedel van jouw buren, dan zit ook deze schade in de verzekering met afstand van verhaal. Je moet wel altijd zelf een – beperkt – bedrag betalen vóór de verzekering tussenkomt. Dit bedrag noemt men de franchise.

Jouw eigen brandpolis (polis = verzekeringscontract) moet dus enkel nog voor jouw eigen inboedel worden afgesloten. Wij raden je ook aan om daarnaast een familiale verzekering af te sluiten. Deze dekt de risico’s die niet onder de brandpolis vallen.

Gedekte risico’s

De brandverzekering met afstand van verhaal dekt de volgende risico’s:

 • Brand
 • Storm, hagel en sneeuw
 • Waterschade
 • Natuurrampen
 • Glasbreuk

Kostprijs

De toeslag die Thuiswest voor deze verzekering moet betalen aan haar verzekeraar is heel laag: ongeveer € 1,00 per maand. Wij rekenen deze toeslag aan u door via de huurlasten.

Voor wie is deze brandverzekering met afstand van verhaal van toepassing?

 • Heb je een huurcontract van voor 2007? Je kan vrijwillig overstappen naar een brandverzekering met afstand van verhaal. Eenmaal overgestapt kan je niet meer veranderen.
 • Heb je een huurcontract van na 2007? Thuiswest voorziet automatisch een brandverzekering met afstand van verhaal. Je kan niet meer kiezen.

Voordelen

 • Een brandverzekering ‘met afstand van verhaal’ via Thuiswest is veel goedkoper dan zelf een verzekering afsluiten bij een privé-verzekeraar.
 • Je moet geen jaarlijks bewijs van jouw brandverzekering voorleggen.
 • Je bent correct verzekerd.

Nadelen

 • Je kan jouw verzekeraar niet zelf kiezen.
 • Je moet nog een afzonderlijke brandverzekering afsluiten voor de inboedel.
 • Verfraaiingen zoals behang, verf,... zijn niet gedekt. (zelf aan te vragen bij jouw inboedelverzekering)