Ik wil me inschrijven voor een sociale woning

Vanaf 18 maart 2024 zullen kandidaat-huurders zich niet meer via de Woonmaatschappij kunnen inschrijven voor de wachtlijst voor een sociale woning. Kandidaat-huurders kunnen zich dan zelf via een digitaal webplatform registeren, dit volledig digitaal en veilig. Het agentschap Wonen in Vlaanderen beheert dit centraal inschrijvingsregister (CIR).

Inschrijven kan vanaf 18 maart 2024 via de website www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Ik wens mij in te schrijven voor een wachtlijst

Tot 18 maart 2024, wanneer het CIR toegankelijk wordt voor het publiek, kun je je echter wel inschrijven via een papieren inschrijvingsbundel. Als je deze bundel volledig en correct invult en samen met alle benodigde bewijsstukken aan Thuiswest bezorgt, kunnen de medewerkers van Thuiswest je na 15 januari 2024 via de back-office van het CIR inschrijven in het systeem.

download inschrijfformulier

Ben je al ingeschreven voor een sociale woning?

Ook jouw dossier bekijken en aanpassen (zoals bijvoorbeeld woningkeuze), kan vanaf 18 maart 2024 online via de website van vlaanderen.be/sociaalhuren. Je zal hierover een brief ontvangen van de woonmaatschappij die jouw dossier beheert.

Vragen over veranderingen in het adres of gezinssituatie van een kandidaat-huurder kunnen per e-mail worden gestuurd naar inschrijvingen.huur@thuiswest.be. Thuiswest zal deze wijzigingen in het CIR-systeem verwerken. Daarvoor hebben we ook een volmacht nodig van de kandidaat-huurder, zodat we als Woonmaatschappij aanpassingen mogen doen in zijn/haar dossier. Klik op de link hieronder om het volmachtformulier te downloaden. Stuur het ingevulde formulier samen met de gewenste wijzigingen naar Thuiswest.

download volmachtformulier thuiswest

Ben je nog niet ingeschreven bij een andere woonmaatschappij en wens je jou in te schrijven?

Kom dan langs tijdens onze openingsuren of neem contact op via 051 23 35 00.

Vanaf 18 maart 2024 kan je ook zelf online inschrijven via www.vlaanderen.be/sociaalhuren

Vanaf 18 maart 2024 verloopt de inschrijving voor een sociale woning verplicht online via het CIR.

Vanaf 18 maart 2024 verloopt de inschrijving voor een sociale woning verplicht online. Ook wie al op de wachtlijst staat, moet zich dan online in orde stellen.

lees meer...

Inschrijving in VDAB - verplicht vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moet je je inschrijven bij VDAB als je nog niet werkt. 

lees meer...